Goedkopere woonkredieten bieden mogelijkheden


11/06/2024

Op 6 juni 2024 besliste de Europese Centrale Bank (ECB) om de beleidsrente te verlagen met 0,25 procentpunt. Die rentedaling zet klassieke spaarrekeningen onder druk, maar biedt unieke kansen voor investeerders en gezinnen die willen investeren in vastgoed.

Meer dan 2 jaar lang was de ECB genoodzaakt om de beleidsrente systematisch te verhogen, om de torenhoge inflatie in Europa tegen te gaan. Nu deze inflatie stilaan onder controle lijkt te geraken (2,6% in mei 2024), kondigden ze een renteverlaging aan van 0,25 procentpunten. Verwacht wordt dat deze verlaging ook zijn weerslag zal hebben op de hypothecaire kredieten (woonkredieten). Deze waren trouwens al in dalende lijn sinds december 2023, maar de algemene verwachting is dat deze nog verder zullen zakken omwille van de aangekondigde rentedaling door de ECB.

Goed nieuws voor de vastgoedmarkt

Het moge duidelijk zijn dat dit goed nieuws is voor de vastgoedmarkt. Goedkopere hypothecaire leningen zorgen ervoor dat jonge gezinnen sneller de stap naar een eigen woning kunnen zetten. Die trend ziet ook medevennoot van Domestic Makelaars, Wim Gijs: “Het klopt dat we de laatste tijd terug meer jonge mensen over de vloer krijgen. Goedkopere woonkredieten verhogen hun slagkracht waardoor ze makkelijker hun droomwoning kunnen vinden.” Maar ook aan de aanbodzijde merkt hij veel enthousiasme: “De laatste weken en maanden kregen we enorm veel panden in onze portefeuille, gaande van te renoveren woningen tot nieuwbouwprojecten. Deze diversiteit in onze portefeuille zorgt ervoor dat we voor ieder wat wils kunnen aanbieden. We zijn er dan ook echt van overtuigd dat er voor elk pand een geschikte koper te vinden is. En dat is waarvoor wij elke dag keihard ons best doen.”

Kopen of verkopen? Het is de goede moment!

Van plan om eindelijk uw droomwoning te kopen? Of overweegt u om uw woning te verkopen? 
Bij Domestic Makelaars staan we u graag bij met raad en daad. In ons makelaarsteam zitten ook 2 ervaren ex-bankiers die doorheen de jaren veel expertise hebben opgebouwd omtrent hypothecaire kredieten. Met kennis van zowel de vastgoed- als de financiële wereld kunnen zij u stap voor stap begeleiden. 

Vraag een schatting aanGratis schatting